Jaké zvolit boty na airsoft

Jaké zvolit boty na airsoft

Jaké zvolit boty na airsoft 

Výběr vhodné obuvi pro airsoft je zásadní pro zajištění pohodlí, ochrany a výkonu na bojišti. Hráči nejčastěji volí vojenské nebo taktické boty, které jsou navrženy tak, aby byly maximálně funkční a spolehlivé. K jejich výrobě se používají prémiové materiály, které zajišťují dlouhou životnost a udržují nohy v suchu a teple. Bývají poměrně lehké, takže nejsou přílišnou zátěží ani na dlouhých výpravách, ale přesto jsou dostatečně robustní, aby pevně držely nohu, zpevnily kotníky a chránily proti úrazům.

Materiál a konstrukce obuvi na airsoft

Boty by měly být vyrobeny z odolných materiálů schopných odolat náročným podmínkám airsoftového bojiště – zimě, vodě i větru. Cordura, Gore-Tex nebo kůže jsou populární volby díky své odolnosti a schopnosti udržet nohy v suchu a pohodlí. Kožené boty jsou sice dražší a těžší, ale při správné údržbě mají opravdu dlouhou životnost, vyšší voděodolnost a lépe odolávají i mechanickému poškození. Moderní textilní boty vynikají jednodušší údržbou a opravdu vysokou prodyšností. Dobrou volbou může být i kombinace textilu a kůže.

Pevná podrážka s hlubokým vzorkem je zase nezbytná pro stabilitu na kluzkém nebo nerovném terénu. Vybrat si můžete boty se stříkanou nebo lepenou podrážkou. Ať už si vyberete kteroukoliv variantu, dbejte na kvalitu lepení nebo švů.

Střih a design airsoftových bot

Vysoké boty poskytují lepší ochranu kotníků a jsou ideální pro hru v náročném terénu, kde je vyšší riziko zranění. Také lépe chrání před sněhem, vodou či blátem. Jejich nevýhodou však může být poněkud vyšší hmotnost. Nízké boty mohou být vhodnější pro rychlé manévrování a pro většinu prostředí mohou být praktičtější. Záleží tedy na tom, zda opravdu hrajete i v dešti, v zimě atd.

Jaké zvolit boty na airsoft

Pohodlí a velikost taktických a vojenských bot

Boty na airsoft by měly být dostatečně pohodlné pro celodenní nošení bez způsobování otlaků nebo puchýřů. Je vhodné vyzkoušet několik velikostí a modelů, abyste našli ty, které vám nejlépe sedí a dobře se přizpůsobují právě vašim nohám. Měly by poskytovat dostatek místa pro prsty, neměly by se vám zdát příliš těžké a mělo by se vám s nimi dobře pohybovat po různých typech povrchu.

Údržba taktických a vojenských bot

Jaké zvolit boty na airsoft

Pravidelná údržba a impregnace prodlouží životnost obuvi. Po každém použití boty vyčistěte, okartáčujte zbytky bláta a další nečistoty a poté boty důkladně vysušte. Kožené boty následně ošetřete včelím voskem nebo jiným prostředkem určených na koženou obuv. Boty na airsoft také pravidelně impregnujte, abyste zachovali jejich voděodolnost.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet