Jak vybrat taktickou vestu na airsoft

Jak vybrat taktickou vestu na airsoft

Jak vybrat taktickou vestu na airsoft

Abyste si mohli airsoft užít naplno, potřebujete mít kvalitní a vhodné vybavení. A nejedná se jen o airsoftové zbraně – jednou z nejdůležitějších součástí vybavení vojáka je taktická vesta, která vám poskytne ochranu, pohodlí a dostatek prostoru pro vaše zásobníky, vysílačku, lékárničku a další potřebné předměty. Jak tedy vybrat taktickou vestu pro airsoft?

K čemu slouží taktická vesta

S vyvíjejícími se technologiemi roste také množství speciálního vojenského vybavení. Zvyšují se tedy i nároky na prostor, který vojáci potřebují. A jedno z nejpohodlnějších a nejpraktičtějších řešení nabízí právě taktická vesta, která neomezuje pohyblivost. Dnes ji však využívají nejen vojáci, ale také hráči airsoftu, paintballu, rybáři nebo myslivci. Veškeré potřebné vybavení máte přehledně organizované a (na rozdíl od taktického batohu) ihned po ruce, ať už se jedná o sekundární zbraň, zásobníky, granáty, vysílačku nebo lékárničku. Do vnitřních kapes lze navíc vsunout neprůstřelné balistické pláty pro ještě vyšší bezpečnost a odolnost proti zásahům.

Jak vybrat taktickou vestu na airsoft

Kritéria výběru taktické vesty

Pokud chcete koupit taktickou vestu, měli byste si položit následující otázky:

Jaký typ akce budu hrát? Podle toho si vyberte airsoft vestu, která vám bude vyhovovat z hlediska pohodlí, ochrany a funkcionality. Hrajete-li spíš dynamicky a potřebujete být mobilní a flexibilní, volte spíše nosič plátů nebo chest rig. Pokud budete hrát dlouhé a náročné akce, kde je potřeba být dobře vybavený, zvolte spíše klasickou taktickou vestu. 

Jaké vybavení budu potřebovat? Vyberte si taktickou vestu pro airsoft, která vám bude vyhovovat z hlediska úložného prostoru, sumek a pouzder. Pokud u sebe potřebujete mít větší množství zásobníků, vysílačku, lékárničku, baterku a další předměty, volte vestu, která má dostatek kapes a molle systém, který zajistí modifikovatelnost vesty a do kterého si můžete přidat další doplňky. Pokud budete potřebovat mít u sebe jen základní věci, jako je zbraň, zásobníky a pití, volte vestu, která je kompaktní a má jen pár kapes a pouzder.

Jaká má být barva a vzor? Pokud prostředí hry často střídáte, volte airsoft vestu, která má univerzální nebo měnitelný vzor. Jestliže hrajete v konkrétním prostředí, jako je les, město, poušť nebo sníh, můžete si vybrat specifický vzor maskovacího provedení, který se bude hodit do konkrétní situace. Vybrat si můžete i taktickou vestu v charakteristické barvě a stylu, když hrajete podle určitého scénáře – například speciální jednotka, policejní tým nebo teroristická skupina.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet